YX theorie: Quantum Conscioussness of Kwantumbewustzijn

YX theorie is een theorie van het alles ( “a theory of everything”, zoals van Ken Wilber). Een ‘glinsterende’ theorie die mogelijk maakt wat alleen in Sciencefiction mogelijk was. Een theorie met een volkomen nieuwe benadering van de natuurkunde.

Wat we op deze site gaan doen in YX theorie stukje bij beetje ontvouwen. YX theorie is een theorie van het kwantumbewustzijn.

De harde kern – dat is de kwantummechanica – komt later. Ik neem mij voor om de kwantum mechanica van de geest, ofwel ‘Quantum Consciousness‘, dit jaar te publiceren.

Dat is abstracte wis- en natuurkunde, vol matrixalgebra, Pauli- en Dirac-matrices, ‘toestanden’, eigenwaarden, spins, spin operatoren.

Het is op dit platform evident niet die wiskunde en abstracte logica waar het me om gaat. Wat ik op dit platform wil laten zien wat die theorie – wat dit nieuwe denken – voor ons mensen gaat betekenen. Een YX theorie die naadloos past in de stroomversnelling waarin we als mensheid zijn terecht gekomen.

Ik wil met dit nieuwe denken – deze language of thought – in de hand, het debat aangaan met cognitie psychologen, neurobiologen, macro-economen, rechtsgeleerden, politieke filosofen, sociale wetenschappers en data wetenschappers. Hoe meer mensen deelnemen, kritisch zijn, aanvullen, toevoegen, veranderen, verbeteren, hoe meer dit nieuwe denken collectief gedachtegoed wordt.